Par grozījumiem sertifikācijas kārtībā

2015.06.08

LMB informē, ka izveidota darba grupa, lai grozītu un precizētu sertifikācijas noteikumus (Valsts zemes dienesta 2015. gada 22. aprīļa rīkojums Nr.1-03/41 "Par darba grupas izveidošanu tiesiskā regulējuma pilnveidošanai personu sertificēšanas un sertificēto personu uzraudzības kārtībā ģeodēzijā, zemes ierīcībā un zemes kadastrālajā uzmērīšanā"). 2014. gadā LMB ar LKGA SIF projekta realizācijas laikā vienojās par kopīgu izpratni jautājumos, ko būtu nepieciešams iestrādāt sertifikācijas noteikumu grozījumos (sīkāk http://lmb.lv/wp-content/uploads/2014/10/SIF_zinojums_Sertifikacijas_darba_grupa.pdf  un http://lmb.lv/wp-content/uploads/2015/06/Deklaracija.pdf).

Sertifikācijas kārtības papildinājumu svarīgākie jautājumi: 1. mērnieka palīga statusa noteikšana; 2. pārkāpumu un sankciju precizēšana; 3. profesionālās apdrošināšanas jautājumi; 4. sertifikācijas un uzraudzības stiprināšana.

LMB uzskata, ka sertifikācijas un uzraudzības jautājumos jābūt vienotai pieejai un kritērijiem, sertifikācijas institūcija jāstiprina gan profesionāli, gan rīkoties spējīgi, tāpēc valstī jābūt vienai sertifikācijas institūcijai. Tai jādarbojas mērnieku sabiedrisko organizāciju (LMB un LKGA) pārraudzībā.

Aicinām biedrus, kuriem ir viedoklis, interese piedalīties diskusijās un izteikt ierosinājumus, rakstīt uz lmb@lmb.lv vai sazināties ar LMB deleģētajiem pārstāvjiem J.Klīvi vai M.Reiniku.

 
    © Visas tiesības aizsargātas Latvijas Mērnieku biedrība 2023