LMB Mērnieku zemledus makšķerēšanas sacensības 2015

2015.02.21

2015. gada 21. februārī noslēdzās jau otrās „LMB mērnieku zemledus makšķerēšanas sacensības”, šoreiz Alūksnes ezerā „Jaunsētās”. Sacensībās piedalījās 16 dalībnieki.

_MG_0877

Izvelkot 8.075 kg loma, uzvarēja „Latīpašums” komanda, kuras sastāvā bija pensionēts mērnieks Andis Fogels un SIA „Latīpašuma” draugs un aktīvs cēsinieks - Vilnis Mellens!

_MG_0779

 _MG_0737

“Lielākās zivs” titulu ieguva autobusa šoferis, Jānis Zvirbulis, ar zandartu, kura svars bija 1,045kg, kuru viņš noķēra uz mormiškas.

 Mazāko zivi (neskaitot ķīšus) – ļoti mazu asarīti, izmānīja komandas „Tīm Rapala” dalībnieks Andris Podnieks (SIA Vidzemes mērnieks). Asarīši bija tik maziņi un līdzīgi, ka balvas ieguvējs tika noteikts asarīšus salīdzinot vizuāli nevis mērot.

 _MG_0844

Nominācijā „visvairāk zivju sugu” tika apbalvots Aivars Strazds no komandas „ĢeoProf”. Viņam izdevās tikt pie 4 sugām: Plauža, asara, raudas un ķīša

 Rezultāti:
  1. Latīpašums – 8.075kg
  2. GEOPROF – 5.765 kg
  3. Tīm Rapala (Vidzemes mērnieks) – 3.76 kg
  4. „ABC Mērniecība” – 1.615 kg
  5. „Tīm Salmo” (Vidzemes mērnieks) – 0.715 kg
  6. Šoferis + fotogrāfs– 1.045 kg
  7. Latīpašums Vecūkšņi – 0.66 kg
  8. Raibie tārpi (Vidzemes mērnieks) – 0.225 kg.
KOPĀ: 21.86 kg

Salīdzinoši ar pagājušo gadu nekas dižs nav mainījies. Lai gan pagājušā gada uzvarētājiem objektīvu apstākļu dēļ nācās atcelt dalību dienu pirms sacensībām, uzvarētājs atkal ir „Latīpašums – mērniecības birojs”, otrie „Ģeoprof” un ceturtie „ABC Mērniecība”. Tomēr šogad atšķirībā no pagājušā gada, sacensības apmeklēja valmierieši un uzrādīja ļoti labu rezultātu, ierindojoties trešajā vietā. Par īsāko zivi, lai cik tas nebūtu dīvaini, bet īsākais ir atkal tam, kas vārdā Andris J. Kaut lielākā zivs šogad bija nepārspējama, tomēr Alūksnes ezers dažus makšķerniekus priecēja arī ar skaistiem plaužiem, raudām un 605 gramus smagu asari.

_MG_0868

Profesionāļi arī apkopoja viedokli: ko mēs domājam par pāreju uz jauno augstumu sistēmu? Vienotais viedoklis: „Ja vēl kaut ko varēja sačakarēt, tad to arī izdarīja.”

Atšķirībā no pagājušā gada, šogad mums līdzi devās arī mērnieks - fotogrāfs Edgars Dreimanis, un, lai arī nepaņēma rokās makšķerīti, tomēr piedalījās pasākumā un iemūžināja to, par ko viņam lielais PALDIES.

Paldies arī jāsaka: visiem dalībniekiem par ierašanos, viesu namam „Jaunsētas” par viesmīlīgo uzņemšanu, „CATA” par izvadāšanu, „Glendelokai” par zaceni un „Mottand” par skaistajām balvām.

Joprojām meklēju pasākumam pareizo formātu, nākamgad pasākumu mēģināsim uzrīkot minimālisma stilā. Domu stadijā esmu pieķēries 2 idejām: 1. Tikšanās vieta Jugla (uz kuru no rīta vidzemnieki atbrauc ar vilcienu), visu dienu makšķerējam Ķīšezerā (krastā vajadzētu kādu mašīnu, kur atstāt mantas un putru), vēlāk ar vai bez kafejnīcas – atgriežamies ar vilcienu. 2. kāds vidējs ezeriņš (Mazums, Lazdiņš varbūt vēl kāds, kur var nokļūt ar sab.transp. vai arī tuvu Valmierai un Cēsīm, kur transporta īre būtu lētāka, kur visi dalībnieki ir redzamības zonā, visu dienu makšķerējam, vārām kopīgu zupu, sarunas visas dienas garumā. Izsakiet lūdzu savas domas uz abcmernieciba@inbox.lv

Mārtiņš Platacis

    © Visas tiesības aizsargātas Latvijas Mērnieku biedrība 2023