Grāmata LMB 100

2019.04.17

Dārdie draugi, kolēģi un cīņubiedri!  

 

2020. gadā senākā Latvijas mērnieku organizācija – Latvijas Mērnieku biedrība svinēs dibināšanas simtgadi!

Vēsture ir nepielūdzama – mēs zinām tikai to, kas ir pierakstīts. Lai saglabātu atmiņas par mūsdienu mērnieku laikiem, atpūtu, darbiem un nedarbiem, lūdzam “neslēpt sveci zem pūra” un dalīties ar savām fotogrāfijām un stāstiem par mērniecības nozares ikdienu.

Katra mērnieka un nozares pārstāvja dzīvē noteikti ir bijis tāds notikums, kas rada lepnumu par paveikto un piederību mērnieku cunftei. Aizdzeniet slinkumu un atrodiet tādu fotogrāfiju, kur redzami nozarei svarīgi notikumi, objekti, instrumenti un cilvēki (gan darbā, gan atpūtā), noskenējiet un līdz 01.06.2019. atsūtiet uz lmb100@lmb.lv. Mūsu kopdarbā radīsies grāmata, kur mēs neslēpti leposimies ar to, ka esam šīs senās un cienījamās profesijas pārstāvji.  

Lūdzu noskenējiet fotogrāfiju un aizpildiet anketu (skatīt pielikumā šeit) par fotogrāfiju un tajā esošajām personām. Viss, ko vēlaties pateikt būs interesanti citiem pārlasīt, tāpēc droši rakstiet īsāk vai garāk. Bet, ja tomēr rodas jautājumi, tad rakstiet lmb100@lmb.lv vai zvaniet LMB.

Bez tam, aicinām uzrunāt Jūsu bijušos vai vecākos kolēģus un palīdzēt viņiem aizpildīt šo anketu, lai “mūsdienu” vēstures nogrieznis būsu garāks un mērnieku koordinātas plašākas. Aicinām Jūs šo informāciju nodot arī citām ar mērniecību saistītām personā!

 

 

 

    © Visas tiesības aizsargātas Latvijas Mērnieku biedrība 2023