Atskats uz Mērnieku festivālu

2022.09.29
10.-11. septembrī notika pirmais mērnieku festivāls. Atskatoties uz pasākumu var secināt, ka ir palikusi patīkama pēcgarša, jo pasākums izdevās lielisks un gūtas pozitīvas atziņas.
Paldies pasākuma apmeklētājiem, kas ar interesi un degsmi piedalījās viesu sarūpētajās aktivitātēs! Prieks, ka viesi bija rūpīgi sagatavojušies un aktivitātes tiešām bija izglītojošas un interesantas.

Kā festivāla viesiem, tā arī apmeklētājiem šāds pasākuma formāts patika, tāpēc, lai tas ir kā stimuls šādus pasākumus turpināt attīstīt un pilnveidot.

Festivāla viesi (LMT dronu skola/VZD/LĢIA/LVM GEO) izteica atzinību un pateicību par festivāla tipa formātu, ļaujot ar apmeklētājiem izrunāties, diskutēt, nodot tiem sev vēlamo informāciju, kā arī saņemt pretī ieteikumus un viedokli.

Valsts iestādes festivāla laikā savā starpā spēja rasts draudzīgu valodu neformālā gaisotnē un izrunāt dažādus viņām saistošus un aktuālus jautājumus, rodot jaunas idejas turpmākai sadarbībai. Kā piemēru minot, LVM GEO un VZD idejisko sarunu par dažu datu kopu publiskošanu un integrēšanu sistēmās, kas tālāk jau ir novedusi pie rīcības un savstarpējas organizāciju sadarbības.

Savukārt LMB sarunā ar LVM GEO pārstāvjiem nonāca pie secinājuma, ka plaši pazīstamās un ikdienas darbos pielietotās GIS platformas izstrādātājiem ir gana daudz jaunumu par visdažādākajām iespējām, ar ko iepazīstināt mērnieku sabiedrību. Tādējādi tiks strādāts pie lekciju satura, kurā LVG GEO iepazīstinās ar viņu izstrādāto WMS serveru pielietošanas iespējām ikdienas mērnieka darbā u.t.t., kas notiktu kvalifikācijas celšanas kursu ietvaros. 
Nākošajos gados plānojam paplašināt viesu skaitu, to rindas papildinot arī ar mērniecības iekārtu un programmatūru izplatītājiem. Pieļaujam iespēju, ka pasākuma formāts varētu pārvērsties par ko līdzīgu klasiskam EXPO, nezaudējot jau esošās tradīcijas, taču ieviešot vēl zināmas pārmaiņas, tādējādi cenšoties uzrunāt lielāku potenciālo apmeklētāju skaitu un padarot pasākumu pieejamāku un vēl interesantāku.
 

Paldies visiem, kas piedalījās un palīdzēja festivālam notikt!

 

 

 

 

    © Visas tiesības aizsargātas Latvijas Mērnieku biedrība 2023